fbpx

Psychologische hulp
en coaching

Overspannen

Merk je dat je snel overprikkeld raakt door alles wat er om je heen gebeurt? Dat je een kort lontje hebt en het je allemaal teveel wordt? Dat je oververmoeid bent en je je moeilijker kunt concentreren?

Wanneer er veel gaande is op werk en/of privé waardoor je voortdurend ‘aan’ staat bouw je spanning op in je lichaam en geest. Wellicht heb je de neiging om maar door te gaan en vind je het lastig om je grenzen te voelen en aan te geven.

Dit leidt op den duur tot oververmoeidheid, stress en mogelijk zelfs een burn-out.

Ik help je om weer balans en rust te vinden in jezelf en anders om te gaan met stressvolle situaties zodat je niet in dezelfde patronen vervalt en andere keuzes kunt maken.

Onzekerheid

Heb je last van onzekerheid? Merk je bijvoorbeeld dat je graag aardig gevonden wilt worden, bevestiging zoekt van anderen en angst hebt voor afwijzing?

Wellicht heb je moeite met aangeven wat je zelf denkt, voelt of vindt, zoek je harmonie en ga je confrontaties en conflicten uit de weg.

Onzekerheid komt vaak voor, hier ben je niet de enige in en daar kan ik je goed bij helpen.

De therapie helpt je om je zelfverzekerd te voelen, zodat je je niet meer kleiner voordoet dan je bent, maar echt jezelf kunt zijn en je eigen keuzes maakt.

Rouw & Verlies

Heb je onlangs een verlieservaring meegemaakt, zoals het verlies van een dierbare, het verlies van je gezondheid of je baan? Of heb je een dierbare in je omgeving die binnenkort gaat overlijden?

Bij rouw en (aankomend) verlies komen allerlei emoties naar boven zoals verdriet, angst, onzekerheid, eenzaamheid, onmacht en soms boosheid.

Deze gevoelens zijn heel normaal en iedereen volgt hierin zijn eigen rouwproces. Het kan fijn zijn om hierin begeleid te worden, zodat je je emoties de ruimte kunt geven en ondanks de moeilijke periode rust kunt vinden in jezelf. Ook bied ik praktische hulp die je helpt in het rouwproces.

Relatietherapie

Loopt het al een tijd niet zo goed meer in jullie relatie? 

(Alleenstaand)
ouderschap

Merk je dat je soms moeite hebt met het ouderschap? Zeker als alleenstaande ouder of in een situatie van co-ouderschap kan dit lastig zijn en voor de nodige uitdagingen zorgen. Je hebt veel ballen in de lucht te houden, waardoor het ouderschap niet altijd loopt zoals je het graag zou willen. Wellicht voel je je regelmatig gefrustreerd, machteloos, alleen of heb je het gevoel dat je tekort schiet. Dit zijn hele begrijpelijke gevoelens en daar ben je zeker niet de enige in.

Ik help je om weer grip te krijgen op je situatie zodat je goed in je vel zit en je ontspannen en zelfverzekerd voelt. Daarnaast geef ik je praktische tips en tools t.a.v. het ouderschap en de omgang met mogelijke andere opvoeders.

Zingeving

Herken je dat gevoel dat het leven langs je heen gaat? De tijd verstrijkt en je bent druk met de dagelijkse dingen, maar is dit nou alles? Je voelt je lusteloos en zit daardoor niet lekker in je vel.

Wellicht ben je in een nieuwe levensfase terechtgekomen nu de kinderen ouder zijn of na een scheiding.

Je denkt regelmatig aan wat je nu eigenlijk zelf wilt, maar vindt het moeilijk om dit helder te krijgen en hierin keuzes te maken. Daardoor kan het lijken alsof je stilstaat, je leven stagneert.

Ik help je ontdekken wat jou echt drijft. Iets waar je een passie voor hebt of voor kan ontwikkelen. Zodat je grip krijg op je eigen leven en geluk.

“Catriene heeft de deur geopend naar waardevolle inzichten en duurzame verandering die ik de rest van mijn leven meeneem.”

Ik was altijd een beetje sceptisch over coaching en therapie, maar Catriene heeft mij de waarde ervan laten ervaren. Ze heeft me geholpen in een hele belangrijke fase in mijn leven. Catriene is een bijzonder persoon. Ze is authentiek en oprecht. Dat schept vertrouwen en nodigt mij uit ook open en eerlijk te zijn. Ik kan haar pure intentie voelen om cliënten te helpen met respect, empathie en compassie. Ik durf echt mezelf te zijn in onze coachsessies. Iets dat niet makkelijk is voor mij. Haar neutrale en accurate perspectieven hebben me zo vaak ‘wakker’ gemaakt. Ik heb dingen in mezelf gezien die ik nooit eerder had gezien. Ik ben enorm dankbaar voor haar support. Ze heeft de deur geopend naar waardevolle inzichten en duurzame verandering die ik de rest van mijn leven meeneem.

– Rina, Haarlem –

© 2021 inward / onward  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy verklaring

catriene@inwardonward.nl  |  +31 6 41 31 49 26