fbpx

Hoe ontdek je je roeping, je levensdoel?

Quote Deepak Chopra

In deze blog wil ik het hebben over je levensdoel, je purpose, je roeping. Ik hoor vaak van cliënten: ‘Ik heb mijn passie, mijn roeping nog niet gevonden. Hoe kom ik erachter wat dat is voor mij.’ Andere cliënten hebben wel het idee dat ze de juiste richting op gaan, maar kunnen het nog niet concreet maken.

Ik wil beginnen met de grootste misvatting rondom roeping en dat is het idee dat het iets is wat je moet ‘vinden’. Dat impliceert namelijk dat het buiten jezelf ligt en als je maar goed zoekt dan vind je wel wat het is. Je roeping is echter iets dat in jou zit. Het is op een hele natuurlijke manier onderdeel van wie je bent.

Je roeping is expressie geven aan wie jij in essentie bent

Een tweede misvatting is dat je roeping een bepaald doel is of een resultaat dat je moet behalen in het leven. Het idee van resultaat en succes versus falen komt voort uit het ego. Je roeping is een proces, niet gedreven vanuit je ‘persoonslaag’ of ego, maar vanuit je ‘zijnslaag’, vanuit wie je echt bent. Het is iets dat zich ontwikkelt gedurende je leven. Je kunt het zien als expressie geven aan wie jij in wezen bent. Het gaat dus niet om het bereiken van een bepaald doel, de uitkomst is secundair.

De derde misvatting is dat je roeping of levensmissie iets is wat je doet. Het is niet iets wat je doet, het is iets wat je bent. Het is een staat van zijn. Je bent en leeft je roeping.

En het mooie is: iedereen heeft een roeping. Er is niemand die hem niet heeft. Anders was je hier namelijk niet geweest. Iedereen heeft iets bij te dragen vanuit zijn/haar unieke talenten.

Wat zijn signalen die aangeven dat je je levensmissie leeft?

Expressie geven aan jezelf begint bij jezelf zijn. Je kunt niet je roeping leven als je niet eerst jezelf bent. Als je er nog niet bij kunt, betekent dat dat je nog niet helemaal verbonden bent met jezelf. Er zitten als het ware nog wat lagen voor die afgepeld moeten worden. Vaak ook zitten overtuigingen in de weg als: dat is niet weggelegd voor mij, ik ben niet goed genoeg, ik kan daar niet voldoende geld mee verdienen.

Het is dus belangrijk om naar binnen te gaan en verbinding te maken met je authentieke zelf en je diepste verlangens. Dan zal je roeping vanzelf, stap voor stap, aan het licht komen.

Je gevoelssysteem helpt je hierbij. Emoties als enthousiasme, vreugde en inspiratie navigeren je naar je roeping toe. Alles waar je enthousiasme en vreugde bij voelt is een aanwijzing op weg naar het leven van je volste potentieel. Dat betekent steeds inchecken bij jezelf. Hoe voel ik me op dit moment, wat wil ik nu en dan bewust actie nemen.

Wat doe je nu al dat je plezier en voldoening geeft?

Dus maak de shift van wat je wil bereiken naar hoe je je wilt voelen. En maakt de shift van ‘wat moet ik dan doen’ naar ‘wat doe ik nu al dat mij het meeste plezier geeft’. Stel jezelf vragen als: wanneer voel ik me het meest verbonden met mezelf en met wat ik doe, wanneer ben ik het meest creatief, wanneer voel ik me geïnspireerd? Dan weet je dat dat de juiste richting is voor jou.

Kom je er niet uit of wil je hier graag wat meer begeleiding in hebben? Meld je dan aan voor een gratis inspiratiesessie. Dan help ik je verder!

‘You are here to fulfill a unique purpose in the world. And your desires are clues that lead you directly to the expression of your destiny.’

Deepak Chopra